HANUL MURESENILOR – un loc de poveste

0
123
Buna ziua, dragii mei!
In fiecare articol de-al meu, doresc sa impartasesc cu voi, FRUMOSUL locurilor, al oamenilor pe care-i intalnesc zi de zi in viata mea, oameni care ma inspira si locuri de vizitat care imi hranesc sufletul.
 
     In urma cu cateva saptamani, am descoperit un loc minunat, un loc de poveste, un loc cu o energie aparte; locul acesta se numeste HANUL MURESENILOR (caci despre el este vorba in acest articol!)
Complexul Turistic Hanul Mureșenilor este situat în orășelul Săcele, la numai 6 km de Brașov, înconjurat de natură virgină magnifică si apartine familiei Muresan, dl. Tiberiu Muresan si dna. Magdolna Muresan.

Istoria complexului incepe încă din anul 1980, pe cand exista un tanar care visa ca si in localitatea sa natala, Sacele, sa fie un complex turistic. Locul era deja menit, la o distanta egala intre Valea Prahovei si Poiana Brasov, la poale de munte cu paduri de brad, izvoare naturale, aer pur si foarte aproape de partia de schi sarituri Sacele, de telescaunul de la Bunloc.

Locul vizat este atat de binecuvantat, incat natura a creat foarte multe posibilitati de drumetii, trasee montane care te duc pe meleaguri inedite: Poiana Angelescu, Canionul 7 Scari, Cascadele Tamina, pana ajungi pe Vf. Piatra Mare.

Dupa anul 2001 o parte din visul d-lui Muresanu, a devenit realitate, inaugurand primul restaurant din zona dedicat diverselor evenimente.

 
Domnia sa, a locuit multi ani in Austria ( fiind si cetatean austriac ), iar in toti anii acestia petrecuti in strainatate a dobandit o vasta experienta in turism si alimentatie publica, ceea ce l-a determinat si mai mult sa se intoarca ACASA, la Sacele ( orasul sau natal ) si sa faca ceva care sa aduca un plus localitatii.
Avantajat fiind de cunostintele dobandite in strainatate si de zona frumoasa de la poalele muntilor, d-nul Muresan s-a apucat sa faca dintr-o mlastina “CEVA”. Mai intai si-a facut restaurantul pentru evenimente, iar dupa aceea a inceput sa construiasca hotelul.
Hotelul are in structura sa: 12 camere duble matrimoniale, 12 camere duble twin, 6 apartamente, 3 camere single, iar nivelul de penthouse este format din 4 camere duble matrimoniale. Stilul camerelor precum si cel al restaurantului este unul elegant, cu influente roccoco.
     Restaurantul HANUL MURESENILOR, cu o identitate.clasic renascentista si elemente de decor, interiorul apartinand stilului francez roccoco din perioada lui Ludovic al- VI-lea, deserveste un numar de aproximativ 200 de persoane.Deasemenea restaurantul mai are si doua saloane private de 50 respectiv, 30 de locuri.
  Curtea aferenta Complexului Turistic HANUL MURESENILOR, este foarte generoasa si are in structura sa:
– o gradina pentru evenimente tip nunti, care deserveste un numar de aproximativ 200 de persoane. Iar nuntile organizate in acest cadru natural, credeti-ma sunt de basm!
– doua locuri de joaca pentru copii, in aer liber
– un lac
– un foisor unde se pot face focuri de tabara,
 In curtea Complexului nu trebuie uitate frumoasele bolti de trandafiri, care incanta ochii privitorului atat prin frumusetea lor cat si prin mireasma acestor flori, in orice anotimp, dar mai ales iarna, acestia dau o nota distincta locatiei, ceea ce o face sa fie unica.
   In interiorul hotelului, gasim:
– o piscina acoperita cu sauna
– zona de relaxare  si de plaja pentru vara
– sala de fitness
– coafor
– sala de masaj si de tratamente
Complexul Turistic HANUL MURESENILOR, are o capacitate de cazare de aproximativ 70 de locuri.
Daca aveti drum spre Brasov sau Poiana Brasov, nu trebuie sa ratati acest loc de basm, asemanator locurilor  austriece ( acest sentiment l-am simtit prima data cand am ajuns in acest loc!)- nestiind povestea hanului!
 EU am sa revin de fiecare data in acest colt de rai, parca desprins din povesti.
CONTACT:
Magda Bacanu
Director ExecutivFrom Trattoria Verdi  with LOVE
web: www.trattoriaverdi.ro