HERGHELIA DULUGEAC – un loc al iubitorilor de sporturi calare

0
111

Buna ziua, dragii mei!

V-am ramas datoare cu un articol despre un loc minunat si despre un animal la fel de minunat, numit CAL.


Am sa incep acest articol cu o impresionanta rugaciune a unui cal, catre stapanul sau.
Stapane, ca sa poti avea de la mine cat mai mult de folos asculta-mi aceasta rugaciune:   “Hraneste-ma cu nutreturi bune si adapa-ma la timp, Nu uita sa-mi dai ovaz caci din acesta imi trag puterea pentru a putea fugi repede asa cum iti place tie. Dupa ce am terminat lucrul curata-mi sudoarea si praful, da-mi adapost curat, uscat, luminos, care sa ma puna la adapostul vantului si al ploii. Ai grija sa fiu tinut curat pentru a nu ma napadi paduchii si raia. Vorbeste-mi cu blandete si mangaie-ma ca sa pot lucra cu voie buna. Nu ma bate cu biciul cand pornim de acasa si nu trage de haturi cand mergem la vale.


Cand ti se pare ca nu sunt ascultator, nu ma bate. Cerceteaza mai intai haturile spre a te asigura ca sunt in ordine si uita-te daca nu cumva potcoavele imi ranesc picioarele.
Daca nu vreau sa mananc, cauta-ma in gura caci se poate ca pricina care ma impiedica sa mestec sa fie o rana sau cresterea neregulata a dintilor.
Nu taia coada caci ma lipseste de singura mea arma de aparare contra mustelor suparatoare. Cand sunt bolnav nu ma lasa sa ma chinuiesc, ai mila de mine si cheama cat mai neintarziat medicul sa ma cerceteze. Iar cand batranetea ma face neputincios nu ma osandi sa mor de foame si nici nu ma da pe mana unui carutas fara suflet. Cand nu mai sunt de nici un folos, decat sa traiesc chinuit, omoara-ma, fara sa sufar mult, caci Dumnezeu nu socoteste asta pacat ci fapta buna.”

Cum v-am mai spus….cum mie imi plac provocarile, m-am hotarat sa plec intr-o duminica dimineata – o zi friguroasa de ianuarie, dar cu soare – catre Mogosoaia, acolo unde se afla ACADEMIA ECVESTRA MOGOSOAIA sau HERGELIA DULUGEAC – un loc al iubitorilor de sporturi calare, situata pe malul lacului Mogoşoaia, în apropierea Palatului Brâncovenesc, la numai 15 km de Bucuresti,
Acolo am intalnit-o pe Ana Dulugeac, propietara acestei Academii de Echitatie. Aceasta mi-a povestit despre Clubul Sportiv Academia Ecvestră, ca înseamnă locul unde înveţi tot ce ţine de sportul călare şi despre minunatul animal ce se numeşte CAL. Toată lumea are şansa să iubească aceste fiinţe curate, numai voinţă şi răbdare îţi trebuie!

Ana mi-a mai povestit ca aceasta pasiune pentru cai o are si ea si sora ei, de la tatal lor, un om pasionat de cai si care a inceput sa puna bazele acestei Academii, cumparand dintr-o data la o licitatie 20 de cai.

Vizitand grajdul si prezentandu-mi fiecare cal in parte incepand cu numele lor, din ce rasa face parte si ce merite sportive a avut fiecare (am ramas placut impresionanta sa vad asa multe rase de cai) -,majoritatea dintre ei sunt campioni la diferite concursuri nationale si nternationale. Unul dintre acesti minunati cai este Colany, Intors acasa de la finalele campionatului 2017, cu o medalie de argint la Echipe Seniori, o medalie de aur la Finala de Forta 2017 (pe 1,80 m) si totodata detinator al recordului national al probei de Forta (2,00 m).

Caii sunt minunate si misterioase animale. Simbol al libertatii si puterii, sunt singurele animale care simt ritmul cardiac al omului.
Caii sunt cei mai buni terapeuti, iar noi oamenii intuim acest lucru. Doar o atingere, doar o secunda de conectare reala cu un cal poate schimba ceva profund in interiorul tau. Pentru ca intotdeauna relatia cu el iti oglindeste ceva din tine despre care nu stiai, ce nu ai avut curajul sa explorezi sau nu ai stiut …

Hipoterapia = terapia pentru trup si suflet realizata cu ajutorul cailor. Aceasta ramura se adreseaza tuturor iubitorilor de cai, cu sau fara probleme de sanatate sau emotionale. Este felul prin care invatam sa comunicam cu caii, cum ne simt ei si cum ii simtim noi. Comunicarea nonverbala incurajaza copiii sa vorbeasca mai bine si mai corect, este acea comunicare de la suflet la suflet.

 

ECHITATIA – ” E unicul sport unde gasesti o fiinta frumoasa, inteligenta, cu care poti lega o adevarata prietenie. Te poti apropia de cal numai prin blandete ” spunea marele campion national Constantin Vlad.

Sedinte si cursuri: initiere in echitatie, relaxare, ture de turism ecvestru, hipoterapie, voltija/gimnastica pe cal, plimbari si sedinte cu poneii, antrenamente incepatori si avansati. Preturi sedinte de echitatie: adulti/copii pe cal mare – 100 lei pentru ~ 40 min, in teren cu instructor si copii intre 2-7 ani, pe ponei – 50 lei ~ 20 min, in teren cu instructor,. Varianta de abonament este valabil maxim 3 luni si inseamna 10+1 sedinte, adica 500 de lei 11 sedinte ponei sau 1.000 lei 11 sedinte cal mare..Pentru alte tipuri de sedinte de echitatie si performanta va rog cereti relatii telefonic, acestea fiind in functie de grupuri, nivel de pregatire si de sportul ecvestru preferat la tel.;0721207798.

Pentru o initiere cat mai adecvata in echitatie, avem nevoie de un echipament minim necesa comus din: pantalon echitatie/calarie, ghete sau cizme, jambiere sau chaps (adidas sau ghete) si bine-nteles toca ( casca ) care este obligatorie, iar tot acest echipament se gaseste in varianta cea mai ieftina la DECATHLON – echitatie.

ECHITATIA este un sport nobil, un sport in care omul si animalul sunt intr-o frumoasa comuniune.

Pentru mai multe informatii puteti accesa pagina de Facebook; HERGHELIA DULUGEAC

In acest loc numit ACADEMIA ECVESTRA MOGOSOAIA sau HERGHELIA DULUGEAC, am avut parte sa vad si cel mai frumos apus de soare peste lacul Mogosoaia si cu siguranta ma voi intoarce cat mai curand atat pentru cursuri de echitatie cat si sa mai vad un alt apus!

Magda Bacanu
Manage  Trattoria Verdi with LOVE !