INCURSIUNE IN UNIVERSUL MIRESMELOR ROMANESTI – POVESTEA PARFUMURILOR LUVIANE

0
234
Astazi, incep a va spune povestea unor parfumuri si nu orice fel de parfumuri – parfumurile LUVIANE. Parfumuri care pe mine pur si simplu m-au cucerit de la inceput! Sunt parfumuri 100% romanesti, create in mod artizanal, dupa retete proprii, din  ingrediente naturale, Dar ceea ce le face speciale, sunt elementele  afrodisiace cum ar fi: busuioc, iasomie, ylang-ylang, care se regasesc in compozitia acestora si ale caror arome trezesc la viata si cele mai indepartate  simturi.
    Toate acestea sunt create de un om minunat – parfumiera IULIA – VICTORIA NEAGOE, care Inca că de la vârsta de 3 ani și jumătate, în casa bunicilor,a început să-și descopere incet, incet pasiunea pentru parfumuri, facand tot felul de compozitii parfumante  Dupa un timp a inceput sa faca parfumuri personalizate pentru ea insasi, pentru familie si prieteni.
      IULIA – VICTORIA NEAGOE inginer de profesie, dupa cativa ani petrcuti in Austria si Franta ( patria parfumurilor), unde a invatat tainele meseriei de parfumier (ceea ce la noi in tara, aceasta meserie nu este cunoscuta),s-a intoars in tara unde si-a propus sa aprofundeze ceea ce a invatat in strainatate si s-a inscris la Master in Austria, la Bio-chimie,  unde si-a ales ca tema :Aromacologia.
   Vazand ca este apreciata pentru ceea ce face, la inceputul anului 2013 si-a deschis propria afacere LUVIANE– atelier de parfumerie (denumire data dupa o anagrama a numelui ei ), iar in anul 2014 si-a inregistrat brand-ul la OSIM.
   Tot in celasi an, dupa cateva luni a lansat prima colectie de parfumuri, care s-a numit “Miresme Romanesti”, din care fac parte patru parfumuri de damă: Mister, Dryada, Matronalia si Kotys, un parfum creat special pentru copii, Zâna Florilor (parfum inspirat de fetita ei); un parfum bărbătesc, Darzalas  Fiecare dintre cele patru parfumuri de damă corespunde unei etape din viața femeii.
 
     Mister este primul parfum creat de IULIA. Este un parfum afrodisiac,ce are in compozitie note florale de iasomie, lemn de santal si ylang-ylang. Acest parfum este dedicat femeii puternice, senzuale care stie cum sa provoace;  ceea ce a facut ca în scurt timp, sa devina cel mai apreciat si mai bine vandut parfum al brand-ului LUVIANE..
   Dryada este un parfum ispirat din folclorul romanesc, sărbătoarea Sânzienelor și corespunde perioadei de început a jocului seductiei, în căutarea perechii.  Este un parfum floral-oriental, ce are la bază două ingrediente cu simbolistică puternică: busuioc și iasomie, completate de notele orientale de patchouli.  Busuiocul este o plantă purtătoare de noroc, iar iasomia este una dintre florile de bun augur, de dăruit de Dragobete.
    Matronalia este parfumul începutului vieții de familie, a casniciei și are ca inspirație sărbătoarea de început de an a romanilor, Matronalia . Este un parfum oriental, ușor condimentat, cu note de patchouli, scortișoară și anason.
    Kotys este parfumul dedicat mamei, (Kotys fiind Zeița Mamă -protectoare a mamelor si a copiilor). Este un parfum ale cărui ingrediente reprezintă simboluri ale feminității, familiei și fertilității și este singurul parfum permis atat in timpul sarcinii cat si in timpul alaptarii.
    Zana Florilor este  un parfum  creat pentru copii, in special pentru fetite în care aroma azaleei se îmbină cu cea de neroli, verbină și citrice, conferind o plăcere olfactivă, ce transpune la visare. Un parfum ce inspiră prospețime, inocență și frumusețe.
   Darzalas este singurul parfum masculin. Este un parfum seducator, puternic si incitant in acelasi timp, datorită aromelor de vetiver, tabac, condimentate cu cardamon.
     Ce-a de-a doua colectie  de parfumuri lansata de Iulia, se numeste “DOR” (acest cuvant frumos, care nu poate fi tradus in nici-o limba de circulatie internationala) si care reprezinta o colectie privata, in care creatoarea s-a inspirat din “dorul de ceva”, dorul de libertate si de propriul zbor……..DORArmonie Celesta; DORUn Amurg Violet; DOR – Un Zbor Divin.
   
    Cea mai recenta colectie de parfumuri a Iuliei, in editie limitata, este colectia de parfumuri solide cu tuberoze .Aceasta floare frumosa,Tuberoza, gingașă și delicată la vedere, narcotică și voluptoasă la miros ne arătat că este regina florilor cu mirosul ei hipnotic.
  Un parfum narcotic la ceas de seară, halucinant şi fascinant, un simbol al voluptăţii ce te îndeamnă la un joc periculos de amor senzual. Tuberoza copleşitoare te subjugă şi te provoacă la plăceri vinovate.
    Pe langa colectia de parfumuri, Iulia a mai lansat si o colectie de bijuterii artizanale unicat,din argint cu pietre semi-pretioase, inspiratie din folclorul romanesc.
    Zânele reprezintă o colecție de figurine stilizate, din argint gravat, decorat cu pietre semi-prețioase ce pot fi alese la comandă, în funcție de preferințele fiecăreia.
   Podoabe Parfumate reprezintă sticluțe miniaturale – pandantiv, pe panglică de mătase, in diferite culori, în care se poate turna parfumul preferat.  Sunt lucrate manual din argint si au  modele filigranate și sunt decorate cu  pietre semi-pretioase și pot fi adevarate bijuterii la gatul multor femei.
   Iulia a mai creat si o frumoasa colectie de cercei din argint, lucrati manual cu coconi de matase si decorati cu pietre semi-pretioase.

Bijuteriile sunt realizate manual cu multă dragoste și dăruire din metale prețioase și pietre semi-prețioase pentru a țese povești și a crea emoții femeilor care le poarta.


Luviane– este un  atelier de parfumuri și bijuterii care nu încetează să ne surprindă si care cu siguranta va deveni in scurt timp unul din cele mai apreciate brand-uri autohtone.

Pentru comenzi și alte informații,