In lumea Artei si a matasii cu MARIA DERMENGIU

0
161
Buna ziua, dragii mei!
     Dupa cum v-am povestit in postarile mele de pe Facebook, scriu aici, pe blog, despre oamenii dtragi mie, oameni frumosi, oameni cu care m-am intersectat in viata, oameni care au inceput sa-si faca propria afacere din pasiune.
     Unul dintre acesti oameni minunati este o fata cu chip de inger pe nume MARIA DERMENGIU, pe care am intalnit-o acum 2 ani la propria-i expozitie.I-am admirat picturile ale caror culori pe mine m-au fascinat ( erau culori pastelate in care se regasea foarte mult culoarea turquoise- exact culoarea ochilor EI), dar cel mai mult am fost placut surprinsa ca acele picturi care aveau elemente florale, figuri geometrice, mandale, erau transpuse pe esarfe din matase naturala.
Era ceva inedit!
        De profesie avocat, Maria Dermengiu a renunțat la cariera în avocatură pentru a-și împlini un vis din copilărie pe care nu îndrăznise să și-l urmeze, acela de a picta. „Am realizat că menirea mea ar fi în altă parte, așa că mi-am spus să încerc. Am început ca autodidact, mi-am cumpărat culori și pensule și am plonjat în acest gol creativ”, povestește ea.
     La început s-a apucat sa picteze tablouri în culoare iar după un an în care a învățat pe cont propriu arta de a picta, a avut  prima expoziție  A vândut aproape tot, iar acest lucru a încurajat-o sa-si deschida propriul  business și s-a decis să facă artă aplicată: să își transpună picturile pe diferite obiecte vestimentare. Asa a luat nastere Marie Nouvelle Studio – brand-ul ce incoropreaza arta in ritmul cotidian al vietii de zi cu zi, iar In spatele acestei viziuni creative se afla artistul vizual Maria Dermengiu. “Sunt artist vizual. Din dorinta de a fi cat mai aproape de iubitorii de arta”, declara Maria.
     Primele obiecte vestimentare pe care le-a creat au fost esarfele din matase naturala, avand ca imprimeu picturile tablourilor ei!
   
    Esarafa, acest minunat obiect vestimentar,care pe mine ma face sa ma simt intr-adevar femeie, da o nota de eleganta oricarei tinute vestimentare, fie ca este vorba de tinute elegante, fie de tinute casual ( mie imi place sa port esarfa la o tinuta casual, camasa si jeans). Aceasta nu ar trebuii sa lipseasca din garderoba niciunei femei.
      In scurt timp a primit o invitatie să participe la cel mai mare targ de bijuterii de la noi din tara -Târgul de bijuterie contemporană AUTOR, la secțiunea design de obiect. „Eu cred că atunci când ești pe drumul tău ți se deschid ușile. Am avut 10 eșarfe, atâtea am avut curajul să fac, neștiind ce să fac cu ele, cum să le marketez. Le-am făcut la singura fabrică din România care printa atunci pe țesături naturale și am așteptat să văd reacțiile. Reacțiile au fost foarte bune și am făcut primii bani”, povestește Maria. A început cu eșarfe de dimensiuni  mici, apoi cu eșarfe de dimensiuni medii si avand  cereri din Statele Unite, a trecut la eșarfe de dimensiuni mari, cu latura de 1,20 metri. După un timp, căpătand experiență,pe langa esarfe, Maria a început să își transpună desenele pe bluze, rochii, deux-pieces-uri și mantouri, cape dar și pe genti si huse de telefon. Apoi a creat linia de Home Deco, care înseamnă abajururile și tapetul, pe care o produce la noi in tara la Târgu Mureș. Nu vrea să producă nimic în China, deși ar fi mai ieftin: sufletul business-ului ei este pictura și spune că nu ar avea încredere să trimită CD-ul cu grafica la rezoluție bună în această țară, în care riscul de contrafacere este mare.
Pentru a reuși să-și transpună pictura pe pânză a învățat mai intai să prelucreze imaginile digital:
„Sunt singurul om care ar putea face asta, pentru că eu știu exact cum ar trebui să arate. Ele trebuie scalate într-un anumit fel pentru a se potrivi pe o rochie. Dintr-un tablou pot să iau mai multe elemente sau unul singur, apoi să îl replic sau să îl fac caleidoscop”,
declara Maria.
   Ultima colectie a Mariei,pe care a lansat-o in luna ianuarie a acestui an, la GALATECA ( la care am  avut onoarea sa particip si eu), se numeste  “Cele 13 Flori ale Constiintei”.
  “Cele 13 Flori ale Constintei”, s-a nascut din visul unei iubiri de frumos, de armonie, dintr-un DOR – o SETE de A FI in starea de FRUMUSETE, de VITALITATE sau de COMPASIUNE sau in oricare dintre cele 13 stari revelate ale Constiintei.
  „Constiinta este perceptia a ceea ce trece prin mintea omului. Ea este personala deoarece simtim ca ne apartine si nu putem sa o impartim cu altcineva.” O emotie traita este o experienta personala.
   Imbracand oricare dintre ansamblurile vestimentare ale colectiei-capsula “Cele 13 Flori ale Constiintei” trecem in taramul experimentarii unei anume starii de constiinta, care ne duce pe un alt nivel al cunoasterii de Sine.

Colectia  “Cele 13 flori ale Conștiinței”, are la bază 13 stări de la cunoaștere la compasiune si a fost de un real succes. Maria, a creat o colecție couture și una pret-a-porter. Rochiile din colecția couture sunt finisate de mână, fiecare floricică în parte este cusută de mână și atunci aceste creatii devin mai speciale

   Maria, mi-a povestit ca a început acest business cu 1.500 de euro și că nu a fost nevoită să vină niciodată cu bani de acasă. Cu fiecare vânzare a produselor sale, a reușit să dezvolte noi și noi linii și să se întrețină  pe ea, și pe cei doi copii ai săi. „Dacă ai disciplină în ceea ce faci și ești consecvent și consistent și nu ești haotic ai toate șansele să reușești” declara Maria. A fost o  provocare  pentru ea, să descopere dacă este capabilă să faca ceva coerent sau armonios vizual, ceea ce a facut ca brand-ul MARIE NOUVELLE, sa fie foarte apreciat atat in tara cat si in strainatate.
    Pentru sedinta foto pentru acest articol, am fost invitata chiar in atelierul  Mariei,acolo unde ea creeaza zi de zi si unde am fost placut impresionata de varietatea tablourilor pictate in culori pastelate si de armonia obiectelor decorative, care sunt sursa de inspiratie pentru artista MARIA DERMENGIU.
    Atunci cand creaza Maria, trebuie sa fie intr-o stare foarte buna Tot ceea ce face, face cu pasiune si vine din interior, din adancul sufletului ei.
  Pentru mine, Maria, reprezinta o sursa de inspiratie a tot ce inseamna FEMEIA CREATIVA, care este stapana pe sine isi care doreste sa-si demonstreze ca poate sa-si duca visul mai departe de a imbina arta cu frumosul.
Pentru vizualizarea mai multor produse, puteti accesa
site-ul:  marienouvelle.ro
Facebook: marie nouvelle