TITI AUR- o legendă a pilotajului de raliuri din România!

0
2062
Buna ziua si bine v-am regasit !
       Am sa incep a va spune o poveste despre cel mai valoros pilot de raliuri din Romania si experienta mea traita intr-o zi la  Academia acestuia –  Academia TITI AUR
     Provocarea a venit din partea unui prieten care m-a intrebat daca nu doresc sa vin la Academia TITI AUR, sa vad ce activitati se desfasoara la ei! Cum mie imi plac provocarile, am raspuns afirmativ DA, si in cateva zile, intr-o dimineata de decembrie, m-am urcat in masina si am plecat catre Academia lui TITI AUR. Eram nerabdatoare sa ajung si sa vad cel mai mare si cel mai complex autodrom din Europa de Est,
     Am avut norocul sa ajung la Academia lui TITI AUR, exact in ziua cand avea loc Conferinta de Presa, unde TITI AUR isi anunta revenirea in Campionatul National de Raliuri din Romania, impreuna cu coechipierul sau, SILVIU MORARU, dupa o absenta de cativa ani.
 
     Dar, incep a va spune cateva cuvinte despre…….. cine este TITI AUR!?
TITI AUR  (CONSTANTIN AUR), s-a nascut pe 25 decembrie 1963 la Barlad.
A inceput sa piloteze de la varsta de 8 ani, cu un camion “Bucegi”, stand in bratele unchiului sau, minipilotul tinand mainile pe volan. Avea insa 5 ani, cand a asistat, in Cheile Bicazului la un raliu. Cum si recunoaste, era “innebunit dupa sofat!”. Cand urca intr-un autobuz de calatori nu se dezlipea niciodata de cabina soferului… La 18 ani a reusit sa-si ia carnetul de conducator auto, dupa o tentativa esuata, in urma cu doi ani,” a picat” la examenul psihologic din motive de varsta (nu avea inca varsta de 18 ani).
A participat pentru prima data in calitate de pilot de raliuri, sub culorile clubului Fortius din Iasi, in anii de studentie. In Barlad, orasul sau natal. Putina lume avea habar de raliuri, astfel ca viitorul mare pilot s-a documentat mai mult de unul singur. In 1986  – a concurat la Raliul Brasovului, urcand la volanul unui automobil al parintilor. Nu era echipat ca pentru o asemenea intrecere, dar Titi Aur i-a adus cat de cat completarile necesare.
        La un an dupa Raliul Brasovului, Titi Aur s-a decis sa paraseasca tara si chiar a facut-o!
        In anul 1987 a fugit din tara, ajungand mai intai in Italia si dupa aceea in Franta.
      Cu banii castigati si ajutat de un roman stabilit in Franta, in anul 1988 s-a inscris la cea mai apreciata Scoala de Pilotaj din Franta, de langa ParisJean -Michael Fabre de la Cergy-Pontoise. Era visul lui!
  Revenind in tara dupa Revolutie, a inceput sa participe la diferite Raliuri Nationale si Internationale si a inceput sa faca cursuri de pilotaj mai intai cu prietenii, iar apoi cu diferite cunostinte. Toti banii pe care ii castiga ii investea in curse!
    Cu banii castigati in Franta, si-a dorit foarte mult sa cumpere un teren unde sa faca o scoala de pilotaj! Ceea ce a si facut!
      In anul 2012 cu banii economisiti a reusit  sa  cumpere un teren in apropiere de Bucuresti ( mai precis langa Crevedia), iar in anul 2013 accesand Fonduri Europene, impreuna cu un prieten arhitect, a realizat un proiect- practic visul sau- acela de a construi Academia TITI AUR.  Un proiect frumos, care se intinde pe o suprafata de 12.5 hectare  si cuprinde o pista pe care sunt amenajate opt zone diferite.Constructia cladirii are o arhitectura frumoasa si interesanta in acelasi timp ( cladirea are forma unei masini de raliuri, iar intrarea principala in cladire, are forma unei roti de masini).
    Academia TITI AUR (ATA) este situata pe DN1A, la 16 km de centura Bucurestiului, la iesirea din Crevedia,este cel mai complex autodrom din Europa de Est.  Aceasta are mai multe constructii unice cum ar fi:
– simulatorul de control al autovehiculului in derapaj, cu doua volane ( o inventie a lui TITI AUR, unic in lume)
–  13 simulatoare indoor si outdoor brevetate international
– piste de asfalt cu zone de aderenta diferite care au 1.2 km lungime si 12 m latime, zona de off-road  se intinde pe 1 km lungime si are 8 m latime, iar pista de  macadam  se intinde pe o lungime de 1.2 km, cu o saritoare spectaculoasa si o rampa de echilibru
– cel mai complex curs de conducere defensiva din Romania
– 8 simulatoare pe teren, o zona de acvaplanare, o zona cu aderente diferite si o zona cu evitare de obstacole
– 4 laboratoare de a simula situatii complexe din trafic
– 2 simulatoare  indoor de a testa impactul frontal cu un obstacol fix, unde am trait o experienta absolut extraordinara ( nu ma asteptam ca la o viteza de 12 km /h, impactul sa fie asa de mare! Pentru mine a fost WOW!! in vara acestui an am fost in vacanta la Port Aventura ( cel mai mare parc de distractii din Europa) si credeti-ma m-am dat in toate Montagne russe-ul de acolo…. dar impactul de la acest simulator la viteza de 12 km /h a fost neasteptat de puternic
 – 1 simulator pentru testarea reactiei de viteza la volan
– 1 simulator pentru constientizarea starii de ebrietate
– 1 simulator pentru pozitia corecta pe scaun  si circulatia mainilor pe volan
– 2 simulatoare indoor pentru rasturnarea  masinii la  90 si 180 Grade
– 3 sali de curs complet utilate
– 1 restaurant unde se pot desfasura diferite evenimente
– 1 cafenea
Pe acest circuit se pot face tot felul de demonstratii cum ar fi mersul cu masina pe doua roti, cascadorii, etc.
  In cadrul Academiei lui TITI AUR se pot face diferite cursuri:
– cursuri de conducere defensiva
– cursuri de conducere sportiva si de pilotaj
– Team building auto pentru angajati
– capatati experienta in conducerea masinii propri
– experienta pentru specialisti si multe altele
  Va doresc sa mergeti sa le experimentati, sa le traiti si sa simtiti adrenalina asa cum am simtit-o si am trait-o si eu !
Asistand la Conferinta de Presa a lui TITI AUR, acesta spunea ca, Cursele de Raliu din Romania au crescut an de an, viteza de parcurgere a unui circuit este din ce in ce mai mare.
TITI AUR mai spunea ca nu a mai participat de cativa ani la un Raliu si o sa fie o mica perioada de acomodare si abia asteapta sa piloteze impreuna cu colegul si prietenul sau, noua masina SKODA, cea mai noua achizitie.
  Pentru mine Academia TITI AUR a fost o experienta unica traita pana acum, o provocare si nu in ultimul rand am apreciat visul care a devenit realitate al  unui minunat om cum este TITI AUR.
Mai multe informatii interesante despre Academia TITI AUR,
puteti accesa:  www.titiaur.ro